Veel gestelde vragen

Hoe kunnen we bestellen?
Ons tel.nr. is 014/55 41 55. We beantwoorden graag bijkomende vragen, bespreken meteen de details van de bestelling en geven u dadelijk een leveringsdatum. Al onze artikelen worden bij u aan huis geleverd. U betaalt bij ontvangst. U geniet van een prima service en bovendien rekenen wij nooit leveringskosten aan!

U kan ook uw bestelling doormailen op info@lanabvba.com. Gelieve uw tel.nr te vermelden, zodat wij u kunnen contacteren om de leverdatum af te spreken. Alle wollen artikelen kunnnen ook zelf afgehaald worden in ons afhaalmagazijn of in de winkel te Lichtaart.

Openingsuren: VRIJ - ZAT - ZON
doorlopend van 10-18u of na telefonische afspraak
Wat zijn de voordelen van wol?
- Duurzaamheid, slijtvastheid onze wol gaat lang mee.
- Veilig: onze wol is vlamwerend.
- Antistatisch (stoot stof af).
- Vlek-afstotend en makkelijk te reinigen.
- Comfortabel: isoleert van nature en zorgt voor een natuurlijke lucht- en vochtregularisatie.
- Natuurlijk en biologisch afbreekbaar.
Hoe mag ik de wol wassen ?
Wol is een natuurlijk produkt en hoeft eigenlijk niet gewassen te worden.
Jaarlijks een keertje buitenhangen in de mist of in de vrieskou is normaal voldoende!
Even stofzuigen aan beide zijden en dan opfrissen met een plantenspray met water en azijn is ideaal om uw wol te doen herleven!
Bij kleine vlekken kan je ook plaatselijk wassen met natuurlijke zeep of babyshampoo, dit om de lanolinelaag niet te beschadigen.
Wol kan en mag in de wasmachine ALS het op de JUISTE manier gebeurt!!
Dit is  - KOUD wassen en op wolprogramma!
         - Vloeibaar Natuurlijke zeep gebruiken !
         - Geen wasverzachter gebruiken!
         - Nooit in de droogkast !
Gebruik van verkeerde zeep en/of wasverzachter zorgt ervoor dat de lanolinelaag ( beschermlaag ) verloren gaat. De wol klit in elkaar en dit is onomkeerbaar!
Voor foutief wasgebruik geldt geen garantie!
Zuivere wol zorgt er voor dat uw bed veel hygiënischer is dankzij de droogte die wol creëert in uw bed!
Wat met allergieën?
Uiteraard zijn er veel soorten allergieën en allergische reacties. Eén v/d grote boosdoeners os de huisstofmijt die zich thuisvoelt in een vochtige, stoffige omgeving. Gelukkig voor u is onze zuivere en behandelde merinoswol niet statisch geladen. Deze wol trekt géén stof aan.

Mede door zijn drooghoudende eigenschappen creëert u in uw bed een droog klimaat zonder extra stof waar de huisstofmijt zich absoluut niet thuis voelt. Een droog bed is dus veel interessanter voor iedereen met gevoelige luchtwegen of huisstofmijtallergenen.
Waarom zijn wollen dekens beter dan synthetische dekens?
In een rapport van het Hohenstein instituut1 is vastgesteld dat een ongewenste verhoging van de lichaamstemperatuur en een onregelmatige hartslag optreden bij mensen die slapen onder synthetische dekens en of dekbedden. Hierdoor slapen zij minder comfortabel en onrustiger dan zij die tussen het wol slapen!
Waarom is een wollen dekbed aangenamer?
Vergeleken met andere vezels beschikt wol over unieke, isolerende eigenschappen. De vezel-structuur en de veerkrachtige natuurlijke kroezing houden de lucht vast in miljoenen kleine vakjes die zorgen voor een gelijkmatige warmte-verdeling. Wol kan bovendien tot 35% van het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Dit vocht wordt vervolgens als waterdamp aan de lucht afgegeven, waardoor meer comfort verkregen wordt.
Is een wollen dekbed niet te warm?
Neen! Het voordeel van een dekbed met scheerwol is een evenwichtige warmte-isolatie. De moleculaire structuur van de wolvezel, zijn vermogen om lucht vast te houden, vocht te absorberen en vervolgens als waterdamp aan de lucht af te staan, zorgt voor een aangename warmte in de winter en een verkoeling in de zomer.1 Duits onderzoekcentrum gespecialiseerd in onderzoek naar hygiëne en biotechnologie